Najcesca pitanja

Najcesca pitanja


Spisak najcescih pitanja klijenata:

Planiram da kupim vanbrodski motor, već sam se raspitivao kod Vaših prodavaca za Hondu, želio bi samo još da pitam koje ulje preporučujete da kupim uz motor?
Ulje koje preporučujemo je svakako Quick Silver 10 W 30, prilikom svake kupovine motora našim kupcima ulje dajemo gratis, a za dalju upotrebu obavezno pročitati priloženo upustvo.
Kupio sam masku za ronjenje Cressi kod Vas u radnji u Herceg Novom i zanima me zašto se stalno magli kada je koristim?
Magljenje maske za ronjenje je normalna pojava zbog razlike u temperaturi tijela čovijeka i temperature mora. Za rješavanje problema možemo preporučiti naš Antifog sprey koji u našim maloprodajama košta 7 eura.
Koje tipove konopa imate u ponudi?
Imamo pletene, sukane, tonuće, plutajuće i konope od prirodnog materijala
U nekoliko navrata sam čuo za tehniku spining u ribolovu , pa me zanima koja oprema se za nju koristi?
Za spining tehniku koja u zadnje vrijeme uzima sve više maha koriste se lagane mašinice tipa Penn, Abu Garcia, i varaličarski štapovi dužine od 2,4 do 3 metra. A od varalica mogu se koristiti metalni jigg, plitkoronci, površinske i silikonske varalice vodećih brendova YO ZURI, DUEL, BERKLEY....
Da li postoji jeftin i efikasan način za pretakanje goriva i drugih tečnosti?
DA, postoje ručne pretakajuće pumpe npr dimenzije ø14 , njena cijena u našoj maloprodaji je 16,97 eura.
Nove peraje koje sam kod Vas kupio su mi pukle nakon par upotreba i neupotrebljive su?
Peraje su napravljene od kvalitetnog materijala, i do pucanja je najvjerovatnije došlo nepravilnim korištenjem. Peraje se ne smiju nositi prilikom izlaska iz mora, posebno ne po kamenju. Obavezno ih treba skinuti prije izlaska iz mora kako se ne bi oštetile na čvrstoj podlozi.
Početnik sam i želim da kupim podvodnu pušku, molim Vas možete li da mi preporučite da li je bolje da kupim pušku na vazduh ili pušku sa gumom?
Iako je puška na gumu bolja, nju koriste profesionalci, za početnike preporučujemo pušku na vazduh. Puškom na vazduh možete loviti manju ribu, mogu se staviti na nju osti, i jeftiniji je servis. Što se tiče puške na gumu, ona je veća, ima veći domet i omogućava lakše kretanje u vodi.
Štap marke Mitchell koji mi je vaš prodavac preporučio u Baru mi je prilikom zabacivanja pukao po sredini! Šta se desilo?
Pucanje štapa se dešava zbog nepravilnog korištenja. Akcija štapa je bila 20 do 40 grama, a Vi ste koristili olovo koje je imalo veću gramažu od predviđenje (50gr ili slično) što automatski dovodi do pucanja štapa.
Želim da očistim inox djelove na brodu, koje preparate imate?
U našim maloprodajama imamo par brendova od kojih možemo preporučiti sredstvo za čišćenje i poliranje inoxa. To su Clin Azur 220 pasta za poliranje inoxa, hroma i bakra koja u našim radnjama košta 7,10 eura (tuba od 100 ml) ; Star Brite ima „mlijeko“ za čišćenje hroma i inoxa koje 237ml košta 18,27 eura; takođe imamo pastu od proizvođača 3M Metal restorer and polish od 300ml , njena cijena je 30,04 eura
Da li imate u ponudi konope sa sertifikatom?
U našoj ponudi imamo i konope sertifikovane od strane fabrike.
Imam brod sa tikovom palubom, prethodno sam koristio neke kućanske preparate za čišćenje ali tikovina je izgubila svoj nekadašnji izgled. Vidio sam kod Vas od brenda Star Brite tri proizvoda pa Vas molim da mi kažete koji da kupim?
Nikako se ne preporučuje korištenje bilo kakvih sredstava osim specijalizovanih tečnosti za održavanje tikovine u nautici. Jedan od takvih je svakako i Star Brite, koji ima takozvana tri koraka u čišćenju i održavanju tikovine, preporučujemo korišćenje sva tri jer se tako dobijaju najbolji rezultati. Prvo se koristi Teak Cleaner ( Čistač )– koji čisti tikovinu i uklanja eventualne mrlje kao i tragove vremenskih uslova ( potpuno je sigurno za upotrenu i ne sadrži kiseline ) Drugi korak je Teak Brightener ( Izbjeljivač ) koji posvjetljava tikovinu I vraća joj nekadašnju prirodnu boju. I za kraj preporučujemo Teak Oil ( ulje ) koje pruža dugotrajnu zaštitu tikovine, štiti od UV zračenja I daje joj prirodnu toplu zlatnu boju.
Kakve vrste mreža imate u ponudi?
Imamo najlonske mreže debljine najlona od 0,20mm do 0,35mm i končane mreže različitih debljina i oka. Imamo popunice, barakude, palandare, prostrice, gavunare... Naši radnici po narudžbi izrađuju mreže. Takođe imamo i sportske mreže izrađene od konopa ø5 , oko ø10. Možemo izraditi standardne i nestandardne mreže za golove (vaterpolo, rukomet, fudbal..) mrežice za koš, mreže za tenis i ostalo...
Da li imate opremu za big game fishing?
U našim maloprodajama Sipa kao i u našem novom Marine Centru na Radanoviće imamo opremu za big game fishing. Preporučujemo multiplikatore PENN Squall, Senator ili International koji je klasa u Penovoj ponudi. Što se tiče štapova preporučujemo takođe Intenrnational, Senator ili Ally.


Za sva pitanja koja ne mozete pronaci na ovoj strani, slobodno nam se obratite putem KONTAKT FORME. Nas tim ce Vam odgovoriti u roku od 48 sati.
Predlazemo Vam takodje da posjetite MARINE CENTER (Radanovici) i na licu mjesta pogledate nasu ponudu i porazgovarate sa nasim strucnim timom.