Ulov mjeseca – Mart 2017

Back to News

Ulov mjeseca – Mart 2017

Imamo dobitnike za mjesec Mart 2017 za nagradnu igru: ULOV MJESECA:

  1. Prvo mjesto i vaučer u iznosu od 50 eura koga može potrošiti u Uninim prodavnicama SIPA, ili Marine Centru na Radanovićima osvojio je Goran Kovačević  sa ulovljenim kanjcem od 450 grama.

    Kanjac je uhvaćen 23.03. na lokaciji „Rt Veslo“ a njeska je bila svježa sardela. Do sada najveći zabilježeni primjerak kanjca je 420 grama.

    PRVO MJESTO MART Kovacev ić Goran Kanjac 450grama

  2. Drugo mjesto i vaučer u iznosu od 30 eura koga može potrošiti u Uninim prodavnicama SIPA, ili Marine Centru na Radanovićima osvojio je Mato Škanata sa lignjom od 1,2kg.

    Kako kaže Mato:
    Sportskim ribolovom se nikada aktivno nisam bavio i moje znanje iz te oblasti je minimalno. Međutim na nagovor moga druga Mladena Šantića sam otišao u prvi ribolov na lignje i to sa njegovom barkom i opremom. Kako me je pratila početnička sreća odlučio sam da kupim pribor i uz Mladenovi pomoć kao i ljubazno osoblje kompanije UNA kompletirao sam pribor. Prva noć je bila uspješna ali ovaj ulov se desio druge večeri od kada sam uzeo svoj pribor i to YO- ZURI pušće ( varalice ) . Lovili smo iz barke na lokaciji Verige kada sam u jednom trenutku ulovio lignju i počeo sa izvlačenjem, ali poslije nekoliko metara sam osjetio veliki otpor kao da mi je pušća zapela za konop surgadine, ali na sreću sam nastavio sa izvlačenjem i uz Mladenove instrukcije sam je uspio  dovesti do vrha. Na peška-fondu mala lignja a na pušću velika. Iznenađenje i uzbuđenje je bilo veliko. Adrenalin je bio maksimalan. Lignja je teška 1.23kg a dugačka 0,90cm ( sa kracima )

    DRUGO MJESTO MART Mato Škanata lignja 1.2 kg

  3. Treće mjesto i vaučer u iznosu od 20 eura za potrošnju u SIPA prodavnicama osvojio je Perica Dabanović sa ulovljenom tunom od 62kg.
    0d pribora je korištena Shimano tiagra. Kao mamac živi širun. Borba je trajala 35 min. Lokacija 3 milje od obale. Inače, Perica je član  KSR Pristan.

    Do sada smo imali jako puno ulovljenih tuna u nagradnoj igri.

    TREĆE MJESTO MART Perica Dabanović tuna 62kg

CESTITAMO SVIM DOBITNICIMA NAGRADA!

Pridruzite se i VI i budite i dio sjajne porodice UNA ribara. Zelimo vam dobar ulov !

Sa nama se love najbolje ribe – UNA Montenegro 

Share this post

Back to News